Bezoekers
157063
Zoeken:
— Welkom bij Bel Canto!
Een operakoor met ambities. Iedere twee jaar een productie op de planken met alles erop en eraan.
Meedoen? Kaarten kopen? Vrienden worden? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Kijk gerust rond. Wees welkom op onze site!
Belcanto op Facebook

Anno toen…

Het Velser Operakoor Bel Canto is een amateur operakoor, opgericht op 6 februari 1956 door o.a. Mw. Dit Stam. Tot op hoge leeftijd heeft zij bij het koor gezongen en daarna als erelid benoemd en altijd verbonden gebleven met het koor. Het ledenaantal groeide snel van 6 naar zo'n 70 leden. .

In eerste instantie verzorgde Bel Canto alleen concerten maar gaandeweg werd het ambitieuze plan opgevat om in de Stadsschouwburg Velsen een productie op de planken te zetten met 'alles erop en eraan', dwz regie, kostuums, solisten en een heus orkest. Het eerste jubileum werd gevierd met de opera Cavaleria Rusticana van Mascagni. Tot op de dag van vandaag lukt het Bel Canto iedere twee jaar om deze ambitie in ere te houden. 
Het koor heeft ruim 30 jaar onder leiding gestaan van André Kaart. Ook andere dirigenten hebben het koor geleid zoals Kees Bakels, Wim Borghardt en Detleff Kruger. Sinds 2011 is Marco Bons de dirigent van het koor.

Als de uitvoeringsdatum van de opera of concert nadert, wordt er altijd gerepeteerd met een pianist. In de loop van de jaren zijn er velen geweest, waaronder zelfs in zijn studietijd de bekende concertpianist Ronald Brautigam.

Mede door het meer dan 60 jarig bestaan van Bel Canto en de vele producties heeft de opera in de regio Velsen /IJmuiden een bijzonder plek in het culturele leven in de regio verworven.